Få has på dit misbrug af alkohol med den rette behandling

06 november 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Alkoholisme er et af de største sundhedsmæssige problemer i Danmark. Flere hundrede tusind danskere lever med et helbredsskadeligt overforbrug af alkohol, og mange har allerede taget varig skade af deres alkoholmisbrug.

Dertil kommer mindst lige så mange danskere som er i fare for at udvikle et sådant overforbrug, og dermed komme ud i et decideret afhængigheds betinget misbrug. Dette er rigtig bekymrende – og ærgerligt. Især fordi mange ville kunne reddes på et tidligt stadie med den rette alkoholbehandling.

Hvad gør jeg hvis mit forbrug af alkohol er kommet ud af kontrol?

Hvis du oplever et eskalerende forbrug af alkohol, og du føler at du har svært ved at rette op på dette, bør du omgående opsøge professionel hjælp. Det handler om at komme i alkoholbehandling inden det er for sent.

Når først afhængigheden har slået sine kløer i dig vil du hurtigt miste din dømmekraft. Løgn og bedrag – ikke mindst selvbedrag – er vigtige faktorer når det handler om misbrug.

På et tidspunkt vil du være ude af stand til at erkende at du rent faktisk har et problem. Så er det at du hurtigt kan havne i en nedadgående spiral. Og derfor er det vigtigt at du kommer i alkoholbehandling så hurtigt som muligt.

Hvor kan jeg søge professionel behandling af mit alkoholmisbrug?

I Danmark findes der op til flere behandlingssteder for alkoholikere. Blandt de mere velrenommerede af slagsen finder du Behandlingscenter Søby Park.

Når du som alkoholiker henvender til hos Behandlingscenter Søby Park med henblik på hjælp til afvænning vil du først gennemgå en afrusning. Denne procedure sikrer at alle de giftige stoffer er skyllet ud af dit system og den fysiske afhængighed dermed er borte. Og dernæst vil du modtage daglig terapi i et behandlings forløb på cirka fem uger.

Klik ind på behandlingscentersoebypark.dk og læs mere om alkoholbehandling.