Forbered dit jagtudstyr god tid i forvejen

31 januar 2021
Sara Mortensen

Når man skal afsted på jagt, så er der meget udstyr, der skal pakkes. En jægers værste mareridt er at befinde sig midt på jagten og mangle noget vigtigt udstyr. Derfor skal man i god tid forberede sin pakkeliste af jagtudstyr, så man ikke mangler noget. 

Det er forskelligt hvilket udstyr, du skal have med, alt efter hvad du skal på jagt efter. Hvis du skal på fuglejagt, er det en fordel at pakke gode lokkekald. Hvis du skal på bukkejagt, så skal du have en god skydestok. 

Udover alt det jagtudstyr, som bruges i forbindelse med at man skal have ramt sit bytte, så er der også andre ting man med fordel kan pakke. Det kan eksempelvis være drikkevare, gode snacks og andre ting, som man kan nyde under en lang jagt og få fornyet energi af. 

Undgå stressede dage op til en god jagt

Mange jægere glæder sig et helt år til at ramme en bestemt sæson. Som eksempel, så venter mange i spænding på at bukkejagten starter igen. Fordi man går og glæder sig, så kan man også komme for hurtigt afsted. 

Brug i stedet for ventetiden på at kontrol tjekke din pakkeliste op til flere gange. Gå igennem din liste igen og igen, indtil du er sikker på at alt er pakket. Spørg eventuelt andre jægere til råds om hvad de har pakket af jagtudstyr – måske har du overset noget vigtigt? 

Glem ikke at pakke det åbenlyse jagtudstyr

Fordi man koncentrere sig om at pakke jagtriffel, kikkert, jagtstol, skydestok m.m., så må man endelig ikke glemme at pakke de mest åbenlyse ting. Det kan være gode handsker og hovedbeklædning til de kolde dage. 

Jagtbeklædning betyder næsten alt, hvis man ønsker en god jagt. Det er så vigtigt at man kan holde sig varm, bevæge sig fleksibelt og holde sig tør en hel dag på jagt. Hvis ikke ens tøj kan klare disse ting, så går det ud over oplevelsen og din evne til at jage.