Påskegaver som tema eller anledning?

22 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er sådan hovedsageligt to måder, man kan anskue det med påske gaver på:

1) Det er en form for gaver, som man giver i anledning af påsken, men hvor gavetypen så ellers er frarystet selve betydningen af påske.

2) Det er en gave, som man giver i forbindelse med påske, hvor gaven giver associationer til det med påske enten religiøst, fornøjeligt eller begge dele.

Lad os prøve at udpensle disse to former for gaver i resten af denne artikel.

Det første er jo egentlig bare, at man giver en gave til en anden person eller måske en hel stab, så der kan være tale om en privat gave, man giver til en anden person eller familien, eller man er en ledelse, der giver en gave til alle de ansatte i firmaet, som man måske ser det ved juletid.

Når påsken giver anledning til gaver

Så er påsken måske mere tiden på året, at man giver denne gave, men gaven i sig selv har ikke noget med påsken at gøre.

Det bringer os til den anden type, hvor man giver en påskegave, der kan have noget med påske at gøre i den ene mere løse betydning eller i en mere fast ramme angående påsken.

Det kan være noget, som markerer påsken i sin religiøse, kristne opfattelse, for der er jo mange helligdage i påsken, hvor der også skete en hel del i forbindelse med kristendommen, så der er mange gaver, man kan give til at markere og fortælle, hvad der skete i påsken.

Men gaven kan også være den mere søde af slagsen, hvor det drejer sig om en påskehare, et påskeæg eller noget andet farverigt, der viser, at nu er det blevet påske.

Der er jo endda dem, der pynter op til påske derhjemme, og til dem er det jo meget egnet at give noget påskepynt.