Sådan udnytter man bedst et tøjstativ

19 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Du kender uden tvivl det med, at du skal have tørret dit tøj efter, at det er blevet vasket, hvorfor du enten hænger det på en tørresnor udenfor, hvis vejret er godt, eller du hænger det på et tørrestativ, hvis det er til indenfor, når du ingen tørretumbler ejer eller kan komme i nærheden af.

Desuden er noget af tøjet måske ikke blevet tørret ordentligt i tørretumbleren, eller du foretrækker i det gode vejr at lufttørre dit tøj, så det dufter helt naturligt friskt, da du så også sparer pengene på strøm til en tørretumbler og på den måde forurener mindre.

Så kender du sikkert også det med, at du forsøger at få plads til så meget tøj på ophænget som muligt, så du kan udnytte pladsen uden at skulle tørre tøjet ad to omgange; men samtidig må tøjet ikke komme i vejen for hinanden, så det ikke bliver tørret godt nok.

Sådan er det faktisk også, når du skal hænge tøjet på et tøjstativ:

Du bør udnytte pladsen godt nok, men det skal ikke overlappe hinanden for meget, så det ender med at flette sig ind i hinanden, krøller eller gør, man mister overblikket. Desuden er der også en naturlig begrænsning på, hvor meget vægt fra tøj et tøjstativ kan holde til.

Benyt derfor bøjler til det, som du kan.

Læg bukser en gang om sig selv og sving det gennem en bøjle med dertilindrettet hul eller til nøds læg det over stativet.

Slips med videre kan også samles på en bøjle sammen med andre, mindre tøjgenstande, så de ikke optager plads ved siden af hinanden, når man ellers ville hænge det op på et tøjstativ.

Man kan også godt bruge klemmer til det formål, men det skal man mest gøre, når man tørrer tøj, for sådan nogle klemmer kan efterlade mærker på tøjet i længden.