Skift til en luft til vand varmepumpe – det betaler sig

07 februar 2019
Astrid Pedersen
Skift til en luft til vand varmepumpe - det betaler sig

Er du træt af at skulle gå og fryse hele vinteren, fordi det koster en bondegård at varme huset op? Så skulle du overveje at skifte dit nuværende varme system ud med en effektiv og moderne varmepumpe.

Hvorfor skal jeg skifte til en varmepumpe?

De fleste af os vil gerne kunne skrue ned for varmeregningen uden samtidig at skulle skrue ned for varmen. Desværre forholder det sig ofte sådan, at hvis en meget lang og kold vinter kolliderer med stigende el- og olie priser, kan en sådan vinter slå bunden ud af et hvilket som helst budget.

Et gammelt oliefyr eller slidte elpaneler er meget lidt effektive, når det handler om udnyttelsen af den energi, de får tilført. Dette har konsekvenser for såvel miljøet og klimaet som for din pengepung. Og derfor er det en rigtig god idé at skifte det udtjente fyr eller de ineffektive elovne ud med en moderne varmepumpe, som kan udføre det samme stykke arbejde for op imod halvdelen af prisen.

Kan jeg få varmepumpe i min bolig?

For langt de fleste husejere gælder det, at de med fordel kan skifte deres eksisterende varmeanlæg ud med en varmepumpe af den ene eller den anden slags. Er du i besiddelse af et vand baseret varme fordelingssystem, er det oplagt at skifte til en luft til vand varmepumpe.

Med en luft til vand varmepumpe kan du nemlig både varme det vand op, som cirkulerer i radiatorer og gulvvarme net, og det vand, du bruger til at bade, vaske op, og vaske tøj i. På den måde kan du fyre godt op for radiatorer og gulvvarme, og dermed holde varmen mens du tager et langt, varmt styrtebad, uden at få dårlig samvittighed over for hverken miljøet eller din pengepung.

Du kan finde din nye luft til vand varmepumpe på billigventilation.dk