Vedligeholdelse af indvendige døre er anderledes end de udvendige

Vedligeholdelse af indvendige døre er anderledes end de udvendige

indvendige døre 0 Comments

Når man skal tage sig af de indvendige døre, så er det ikke samme procedure, man kan benytte sig af, som når man skal passe på de udvendige døre.

De udvendige døre er mere udsatte for naturens gang hele året rundt, der som bekendt er meget omskiftelig fra sæson til sæson, og så vender de den anden side indad, hvor der kan være andre temperaturer og ting, de er radikalt anderledes, end som det ser ud udenfor.

Derfor er udvendige døre tit og ofte mere robuste, da de skal kunne holde til en del ved at være skansen mellem udenfor og indenfor i et hjem og praktisk talt alle andre husstande og bygninger.

Men indensiden kan man gode behandle lidt på samme måde, som man skal behandle de indvendige døre på begge sider, for den slags kræver en overfladebehandling, der passer dertil.

Dette kommer selvfølgelig an på, hvilket materiale de indvendige døre er lavet af, for man skal jo ikke bruge træbeskyttelse til en dør af metal, og omvendt kan der nogle gange være ruder i, der er populære til at dele fælleslokaler op og give lys, som skal vaskes.

Så har man hængslerne, der måske skal have lidt rustbeskyttelse og tjekkes efter og eventuelt udskiftes nogle gange, for en misforståelse er ofte, at en dør holder længere, hvis man ikke bruger den, men så længe man ikke mishandler den, så har en dør bedst af at blive brugt.

Man kan også vælge at male en dør i en farve for at male den op igen, men det kan også gøres for at prøve nogle andre farver af, men så er det også nødvendigt at tjekke efter, at malingen kan bruges på den givne overflade.

Dette kan du tjekke efter nede hos farvehandleren, når du handler farver.

Ellers handler det om at gøre de indvendige døre rene med almindelig rengøring, som når man gør resten af hjemmet rent.