VVS på Amager kommer også til København på Sjælland

05 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

De fleste moderne mennesker glemmer efterhånden, at København er hovedsageligt udgjort af to store øer: Sjælland og Amager.

På ingen måde tilsammen da København ikke fylder hele Sjælland, men København fylder da heller ikke hele Amager.

Der er stadig øde områder på Amager, som de færreste københavnere har besøgt og som der næsten ville minde dem om Jylland end Danmarks hovedstad.

Man kan da også komme over på hver del af København på Sjællandsiden og Amagersiden ret hurtigt, om det er med båd, bus, bil, cykel eller en helt anden form.

Faktisk tænker man sjældent så meget over det, da de her to øer næsten er smeltet sammen af industri, at man ikke tænker over, om man forlader det ene sted og kommer det andet sted hen – men det gør de indfødte ikke!

Amager-VVS er også for københavnerne

For når man siger “Lorteøen”, så tænkerne jyderne på Sjælland, som de ligeledes konsekvent kalder Sjælland, men det er faktisk Amager, der er lorteøen, for det var her, man efterlod hovedstadens efterladenskaber i sin tid.

Men der er stadig stolthed i at være fra Amager, også selvom området ikke har det bedste ry, og de vil ikke sammenlignes med københavnere altid.

Men arbejde er arbejde, så hvis man fx har VVS på Amager, så kan det godt komme ud til flere dele af københavnsområdet.

Det ville også være fjollet, hvis man stoppede ved denne grænse, da man som firma så også ville misse en masse kunder og potentielle af slagsen.

Noget VVS-arbejde bevæger sig da også over begge øer, hvorfor man er nødt til at tage dem i betragtning, hvis man skal fuldføre noget arbejde.

Så selvom man ikke skal sige til en ægte person fra Amager, at han er fra København, så kan hans arbejde godt overføres til resten af hovedstaden, når der er brug for det.